Hout- & kolenkachels

Onze Castor kachels brengen de sfeer van weleer tot leven in hun nostalgische jasje met een eigentijdse touch. Deze hout- en kolenkachels voldoen aan alle huidige normen en reguleringen. Belgisch design en ontwikkeling in een betrouwbare Duitse constructie. Wij geven dan ook vijf jaar garantie op onze toestellen.

100% gietijzer, duurzaamheid gegarandeerd!

Bakermat

De bakermat van CASTOR is gevestigd in het pittoreske Oudenaarde, stad der wielertoerisme en wandtapijten. Ook wel gekend door zijn plaatselijke brouwerijen en met meer dan 100 beschermde monumenten en natuurgebieden, terecht “De Parel der Vlaamse Ardennen”! Onze CASTOR ademt diezelfde geschiedenis en tegelijkertijd vernieuwing uit. Een Castor in uw woning en een Oudenaards bier bij de hand, warmer en gezelliger kan u het haast niet maken.

Lotus

Lotus design haarden
Warmte komt van binnenuit …

Deens design met de nadruk op functionaliteit.

Haarden moeten eenvoudig in gebruik, mooi om te zien en milieuvriendelijk zijn. Daarom heeft Lotus in de designfilosofie en bij de materiaalkeuze ervoor gekozen om kwaliteit en functionaliteit veel prioriteit te geven.

Lotus maakt sinds 1979 voorzet – en inbouwhaarden en bestaat het assortiment inmiddels uit tien unieke designseries die stuk voor stuk kunnen worden aangevuld met accessoires. Op die manier kan u altijd een haard vinden die het best bij uw woning en de behoeften van uw gezin past.

SAEY – Hout/Kolenkachels

Alle houtgestookte haarden van SAEY scoren zeer goed op het vlak van rendement, waardoor ze een ecologische verbranding garanderen. De betere en completere verbranding zorgt immers voor een uitstoot van zuiverdere rookgassen. Deze rookgassen bevatten zo veel mogelijk CO2 en zo weinig mogelijk CO, stikstofoxiden en stofdeeltjes.

Via de luchttoevoer kan snel en precies lucht toegevoerd worden. Hierdoor is een zeer precieze afregeling van uw vuur mogelijk: als u de luchttoevoer vermindert, remt u ook het vuur af en omgekeerd. Dankzij deze luchttoevoer is een schone verbranding mogelijk. Immers, door het toevoegen van verse zuurstof aan de extreem hete rookgassen ontstaat een naverbranding die het rendement verhoogt en de uitstoot van rookgassen vermindert.

Omgekeerde verbranding

Een SAEY-haard aanmaken is een kwestie van seconden. SAEY ontwikkelde hiervoor het unieke systeem van omgekeerde verbranding, waarbij grotere houtblokken onderaan komen te liggen met daarboven het kleinere aanmaakhout. Je maakt het kleine hout aan en door de luchttoevoer langs boven wakkert het vuur vanzelf aan.

Tip! Voor een goede verbranding voegt u best regelmatig een kleine hoeveelheid hout toe. Dit is beter dan in één keer veel hout in de haard te stoppen.

Airwash

Het airwash-systeem van SAEY zorgt ervoor dat de ruit langdurig proper blijft. Airwash-technologie stuurt een constante luchtstroom langs de ruit, die ervoor zorgt dat de vlammen de ruitoppervlakte niet zwart blakeren. Zo geniet je uur na uur en dag na dag van een mooi zicht op de vlammen.

Verbranding in de assen

Onze inzet- en inbouwhaarden hebben bewust geen aslade. Zonder aslade…

  • ontstaat een “verbranding in de assen”, die het maximum aan energie uit de brandstof haalt. De weinige assen die na verbranding overblijven vormen een beschermende laag tussen de bodem van het toestel en de vuurhaard.
  • is er plaats voor een grotere ventilator, die bovendien stiller is. Deze ventilator maakt de omgekeerde verbranding mogelijk en zorgt voor een snellere opwarming van de woonruimte.
  • zijn de haarden kleiner en dus gemakkelijker inpasbaar.
  • is er geen risico om bij het reinigen assen te laten vallen in de woonruimte. Met het bijgeleverde gesloten asblik (Fenix-reeks) is het reinigen een stuk gebruiksvriendelijker.

Vragen of meer info nodig? Neem gerust contact met ons op!

0484 984 664 of silviavaneecke7@gmail.com