Saey

De warmte van jaren

Al meer dan honderd jaar levert SAEY warmte en gezelligheid bij de mensen thuis. Het bedrijf ziet het levenslicht in 1907 wanneer Omer Saey mede-eigenaar wordt van een metaal- en kachelhandel. Het is meteen de basis van een sterk groeiend familiebedrijf, dat in 1976 met zijn eerste eigen kachelontwerp op de proppen komt. Het wordt een succes waar in de jaren tachtig heel de Benelux kan van meegenieten.

Vandaag kijkt de vierde SAEY-generatie terug op een bloeiende geschiedenis van meer dan 100 jaar. SAEY is een sterke speler geworden die zijn klanten een ruim aanbod van gebruiksvriendelijke en duurzame kachels en haarden biedt.

Je hebt onze warme aandacht

Een kachel of inzethaard van SAEY, die zit je als gegoten. Want zowel bij aanmaak, tijdens het branden als bij het onderhoud heeft SAEY alleen maar jouw gemak voor ogen. Zodat je onbezorgd kunt ontspannen bij het zicht op de speelse vlammen. SAEY-toestellen hebben bovendien een buitengewoon efficiënte verbranding. Zo haal je de beste prestaties uit de minste hoeveelheid brandstof. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Onze kachels en haarden vind je bij één van onze vele gespecialiseerde en er varen verdelers. Zij worden door SAEY dagelijks ondersteund en zijn daarom het best geplaatst om je te helpen bij je aankoop en/of installatie.

Wist je trouwens dat alle SAEY-toestellen CE-gekeurd zijn? Dat betekent dat ze voldoen aan alle Europese normen inzake veiligheid, volksgezondheid en consumentenbescherming. Maar da’s voor ons pas het begin. Kwaliteit brengen wij elke dag in de praktijk op de werkvloer én bij jou thuis.

Saey Edvin II

Zicht op gezelligheid.

De elegante SAEY Edvin past gemakkelijk in compacte ruimtes dankzij zijn beperkte diepte. Extra troeven zijn de panoramische ruit en het optionele draaiplateau, zodat je de vlammen kan zien waar je maar wil. De Edvin valt ook op door zijn fijne afwerking en oog voor detail. Dat merk je bijvoorbeeld aan de verborgen scharnieren en handgrepen, en aan de handige opbergruimte voor houtblokken onderaan. Maar de Edvin heeft ookslimme technologieën in huis die jouw woonkamer proper en gezond houden.

Lees meer over Saey Edvin II

Saey Altum

Verwarmen zoals je het niet kent.

Wat maakt de Altum zo uniek? Is het zijn superslanke lijn? Zijnpanoramische ruit die je een fantastisch zicht geeft op het vlammenspel? Het gemak waarmee je deze kachel aanmaakt met twee aanmaakblokjes in de aslade? Of eerder zijn unieke manier van bijladen, waarbij je de houtblok verticaal in de brandkamer plaatst? Wel, dat allemaal, maar ook nog veel meer. Want de Altum combineert deze innovatieve kenmerken moeiteloos met de klassieke prestaties die je van een SAEY-kachel kunt verwachten. Het rendement van 80% bijvoorbeeld. Deuitzonderlijk lage uitstoot van CO en fijn stof. En last but not least, SAEYs bewezen SNORKEL-technologie die garant staat voor een gezonde en veilige leefruimte.

Lees meer over Saey Altum

Saey Donar II

Krachtige lijnen.

De sterke aanwezigheid van een SAEY Donar is ideaal voor iedereen die er een minimalistisch interieur op nahoudt . De Donar is een moderne houtkachel met een krachtig lijnenspel die de beter geïsoleerde woning moeiteloos zal verwarmen. Achter het strakke design schuilt ook een ruime, maar subtiel afgewerkte houtopslagruimte.

Lees meer over Saey Donar II

Saey Christian I

Warmte van overal.

De SAEY Christian dompelt je onder in een gloed van gezelligheid. Want dankzij zijn rond design en drie vensters kan je van overal genieten van de warme vlammen, waar je je ook bevindt in de kamer. De SAEY Christian is zonder meer een uniek stuk dat in vele interieurs zijn plaats zal vinden.

Lees meer over Saey Christian I

Saey Emil III

Slim en stijlvol.

Kan je tegelijk de slimste en de mooiste zijn? De SAEY Emil houtkachel laat zich in ieder geval van beide kanten opmerken. Achter het verrassende design, dat in veel interieurs tot zijn recht komt, schuilt immers vernuftige technologie die er voor zorgt dat je zuinig en milieuvriendelijk stookt . En handig is de SAEY Emil ook al, want je hout bewaar je gewoon netjes in de bijhorende houtopslagruimte.

Lees meer over Saey Emil III

Saey Frederik

Strak en elegant.

De SAEY Frederik laat je vanuit verschillende hoeken van de woonkamer genieten van de vlammen. Zijn strakke, geometrische lijn maakt deze houtkachel een ideale aanvulling voor elk hedendaags of minimalistisch interieur. Dezelfsluitende deur is tekenend voor het gebruiksgemak van de SAEY Frederik. Zijn optimale verbranding dankzij de Balanced Air Technologiegeeft hem tot slot ook een ecologisch tintje.

Lees meer over Saey Frederik

Saey Espen

Warmte op maat.

De SAEY Espen biedt je voor treffelijke warmteprestaties volgens de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Met zijn weidse zicht op de vlammen is de Espen een garantie voor warme gezelligheid in elk interieur. De handige opslagruimte, subtiel verwerkt in de kwalitatieve materialen, geeft je kachel en je woonruimte de finishing touch.

Lees meer over Saey Espen

Saey Scope

Eenvoud siert

De Scope valt op door eenvoud. Niet alleen zijn design is strak en hedendaags. De eenvoud zit ook niet in het minst in het gebruik en onderhoud. Zo kan je zonder enige rookhinder hout bijladen via de voordeur, dankzij een speciaal ontwikkelde rookklep. Maar bijvullen kan ook via de discreet weggewerkte zijdeur. De kachel kan bovendien grote houtblokken aan, zodat je minder vaak moet bevoorraden.

De Scope is beschikbaar in diverse kleuren en hoogtes.

Lees meer over Saey Scope

SAEY 94

De warmte van generaties

Gegoten voor het leven.

De SAEY 94 is een succesverhaal. Sinds generaties vertrouwen gezinnen op de warmte en degelijkheid van deze gietijzeren topper. Gegoten in de duurzaamste materialen en afgewerkt tot in de fijnste details. De SAEY 94 is onverwoestbaar en onklopbaar in zijn klasse. Een kachel voor het leven dus.

Lees meer over SAEY 94

SAEY 94 Cucina

De warmte van generaties

REF: 477.0594.000

Gegoten voor het leven.

De SAEY 94 Cucina is een succesverhaal. Sinds generaties vertrouwen gezinnen op de warmte en degelijkheid van deze gietijzeren topper. Gegoten in de duurzaamste materialen en afgewerkt tot in de fijnste details. De SAEY 94 Cucina is onverwoestbaar en onklopbaar in zijn klasse. Een kachel voor het leven dus.

De antracietkleurige SAEY 94 Cucina heeft bovendien een gepolierde kookplaat. Deze houtkachel is hierdoor uiterst geschikt voor het warmhouden van bereidingen.

Lees meer over SAEY 94 Cucina

Saey Inidro

Voor gezellige vlammen én warm water.

Vandaag de dag zoeken we steeds meer naar manieren om rationeel te verwarmen. Boilerhaarden zijn het antwoord van de toekomst op die vraag. Ze geven hun warmte maar deels af in de woonruimte. Met de resterende energie verwarmen ze de voorraad water rond de haard, om later te gebruiken voor de centrale verwarming of als sanitair warm water.

Zo zorgen boilerhaarden niet alleen voor sfeer, maar renderen ze ook nog elders in huis. Een ideale combinatie dus van de gezelligheid van een houtvuur, en een besparing op je energiefactuur.

In dit gamma is ook een vrijstaande kachel beschikbaar.

Lees meer over Saey Inidro

SAEY 94 Hout – Kolen

Het vuur dat we zo goed kennen

REF: 478.0294.000

Lang en zorgeloos genieten.

De SAEY 94 is een graag geziene gast in vele huishoudens. Deze hout- en kolenkachel laat je dan ook lang en zorgeloos genieten van zijn weldadige warmte. De grote vultrechter van de SAEY 94 stelt je in staat om een grote hoeveelheid kolen bij te vullen, zodat je je voor lange tijd geen zorgen hoeft te maken. Het schudrooster en de ruime aslade zijn gemakkelijk te hanteren.

Van de SAEY 94 zijn diverse uitvoeringen beschikbaar.

Lees meer over SAEY 94 Hout – Kolen

SAEY 94 Top Hout – Kolen

Het vuur dat we zo goed kennen

REF: 478.0394.000

Lang en zorgeloos genieten.

De SAEY 94 Top is een graag geziene gast in vele huishoudens. Deze hout- en kolenkachel laat je dan ook lang en zorgeloos genieten van zijn weldadige warmte. De grote vultrechter van de SAEY 94 Top stelt je in staat om een grote hoeveelheid kolen bij te vullen, zodat je je voor lange tijd geen zorgen hoeft te maken. Het schudrooster en de ruime aslade zijn gemakkelijk te hanteren.

De SAEY 94 Top heeft bovendien eengepolierde kookplaat. Deze hout/kolenkachel is hierdoor uiterst geschikt voor het warmhouden van bereidingen.

Van de SAEY 94 Top zijn diverse uitvoeringen beschikbaar.

Lees meer over SAEY 94 Top Hout – Kolen

SAEY Ildri 80 G

Warmte die voor je zorgt

REF: 475.0081.100

Overal thuis

De SAEY Ildri haarden voelen zich overal thuis. Klassiek of modern, nieuwbouw of renovatie, de Ildri haard zal iedere levensgenieter aanspreken. De optionele SNORKEL-technologie haalt zijn verbrandingslucht van buiten en past zo ook perfect in goed geïsoleerde woningen. De verschillende afmetingen binnen deze reeks garanderen dat er altijd een haard is die zonder moeite in jouw interieur past. Het front en kader van de Ildri zijn verkrijgbaar met stalen of glazen afwerking. Zowel voor staande als zwevende opstelling is een gepast kader voorzien.

 

Lees meer over SAEY Ildri 80 G

Saey Vivum

Voor gezellige vlammen én warm water.

Vandaag de dag zoeken we steeds meer naar manieren om rationeel te verwarmen. Boilerhaarden zijn het antwoord van de toekomst op die vraag. Ze geven hun warmte maar deels af in de woonruimte. Met de resterende energie verwarmen ze de voorraad water rond de haard, om later te gebruiken voor de centrale verwarming of als sanitair warm water.

Zo zorgen boilerhaarden niet alleen voor sfeer, maar renderen ze ook nog elders in huis. Een ideale combinatie dus van de gezelligheid van een houtvuur, en een besparing op de energiefactuur.

In dit gamma is ook een inbouwhaard beschikbaar.

Lees meer over Saey Vivum

SAEY 92

De warmte van generaties

Gegoten voor het leven.

De SAEY 92 is een succesverhaal. Sinds generaties vertrouwen gezinnen op de warmte en degelijkheid van deze gietijzeren topper. Gegoten in de duurzaamste materialen en afgewerkt tot in de fijnste details. De SAEY 92 is onverwoestbaar en onklopbaar in zijn klasse. Een kachel voor het leven dus.

Lees meer over SAEY 92

SAEY 92 Cucina

Gegoten voor het leven.
De SAEY 92 Cucina is een succesverhaal. Sinds generaties vertrouwen gezinnen op de warmte en degelijkheid van deze gietijzeren topper. Gegoten in de duurzaamste materialen en afgewerkt tot in de fijnste details. De SAEY 92 Cucina is onverwoestbaar en onklopbaar in zijn klasse. Een kachel voor het leven dus.

De antracietkleurige SAEY 92 Cucina heeft bovendien een gepolierde kookplaat. Deze houtkachel is hierdoor uiterst geschikt voor het warmhouden van bereidingen.

Lees meer over SAEY 92 Cucina

SAEY 92 Hout – Kolen

Het vuur dat we zo goed kennen

REF: 478.0292.000

Lang en zorgeloos genieten.

De SAEY 92 is een graag geziene gast in vele huishoudens. Deze hout- en kolenkachel laat je dan ook lang en zorgeloos genieten van zijn weldadige warmte. De grote vultrechter van de SAEY 92 stelt je in staat om een grote hoeveelheid kolen bij te vullen, zodat je je voor lange tijd geen zorgen hoeft te maken. Het schudrooster en de ruime aslade zijn gemakkelijk te hanteren.

Van de SAEY 92 zijn diverse uitvoeringen beschikbaar.

Lees meer over SAEY 92 Hout – Kolen

SAEY 92 Top Hout – Kolen

Het vuur dat we zo goed kennen

REF: 478.0392.000

Lang en zorgeloos genieten.

De SAEY 92 Top is een graag geziene gast in vele huishoudens. Deze hout- en kolenkachel laat je dan ook lang en zorgeloos genieten van zijn weldadige warmte. De grote vultrechter van de SAEY 92 Top stelt je in staat om een grote hoeveelheid kolen bij te vullen, zodat je je voor lange tijd geen zorgen hoeft te maken. Het schudrooster en de ruime aslade zijn gemakkelijk te hanteren.

De SAEY 92 Top heeft bovendien eengepolierde kookplaat. Deze hout/kolenkachel is hierdoor uiterst geschikt voor het warmhouden van bereidingen.

Van de SAEY 92 Top zijn diverse uitvoeringen beschikbaar.

Lees meer over SAEY 92 Top Hout – Kolen

Brochure Saey (3.42 mb )

Brochure Saey Modern (6.07 mb )

Brochure Saey Tijdloos (9.31 mb )