Pelletkachels

Pelletkachels een reservoir waar ca. 15 kg hout pellets of meer, afhankelijk van het model, in opgeslagen kan worden. De houtpellets worden vervolgens met een draaiende vijzel in de vuurkorf geworpen. De ventilator blaast de (van buiten) aangevoerde lucht door het vuur waardoor er altijd een optimale verbranding ontstaat. De warme lucht die ontstaat wordt aan de voorzijde uitgeblazen.

Middels een rookgasventilator wordt de verbranding lucht naar buiten afgevoerd. Omdat dit onder druk gebeurt is een schoorsteen aansluiting niet noodzakelijk en volstaat een directe afvoer naar buiten. Hoe hoger de ingestelde stand (graden), hoe meer pellets er in het vuurbakje vallen, hoe meer vuur en warmte er geproduceerd worden. Ontdek nu onze modellen van Piazetta en Superior.

In zomer en winter

Bovendien geeft het bedieningsgemak van een pelletkachel aanleiding tot efficiënter energieverbruik. In de tussenseizoenen kan men de kachel ’s morgens een uurtje laten branden en ’s avonds enkele uren als men tv kijkt. Met de CV is dat meestal niet zo evident. U kan tevens deze kachels programmeren met een afstandsbediening.

Bespaar en verwarm met pelletkachels

Bent u op zoek naar een kachel met een goed rendement voor een lage prijs? Pelletkachels zijn ongeveer 40%  goedkoper als stroom, mazout of gas. Dat betekent een forse besparing op uw energierekening.

Zet uw kachel aan met een druk op de knop

Slechts 1 druk op de knop voldoet om de kachel te laten branden. Geen gezeul met houtblokken, geen gedoe met aanmaakblokjes. De toevoer van brandstof gaat geheel automatisch.

Rendement

Onze pelletkachels hebben een perfecte brandstof-warmte verhouding, met een efficiënte verbranding van meer dan 85%. Na verbranding blijft er amper 1% as over, dus dat betekent ook minder onderhoud.

Vragen of meer info nodig? Neem gerust contact met ons op!

0484 984 664 of silviavaneecke7@gmail.com